top of page
pic04.jpg

ייעוץ למתגרשים

גירושין ופרידה של בני זוג הם תופעה נפוצה גם בישראל, אולם העובדה הזאת בוודאי לא מקטינה את עוצמת הפגיעה והמשבר שחווים בני הזוג. גם אם הסיבות לגירושין שונות מזוג לזוג, שלבי החוויה הטראומטיים דומים ונבדלים אחד מהשני רק בעוצמתם ובמשכם.

יש סיבות רבות לקבל ייעוץ וליווי מקצועי במהלך הגירושין, והעיקרית שבהן היא הפחתת הפגיעה בבני הזוג וקרובי המשפחה.

כשאני מלווה אתכם במהלך הפרידה ומייעצת לכם בזמן אמת, תגלו שקל יותר ללבן סוגיות כאובות בזמן ולקבל מיד מענה לתהיות ולקשיים, מבלי לדרדר עוד את המצב.

כשיש לכם עם מי להתייעץ תוכלו לענות תשובות טובות גם לילדים ולקרובי המשפחה האחרים, ותעזרו לכל המעגל המשפחתי להתמודד עם זה טוב יותר.

כשאני עוזרת לכם לנטרל מוקשים צפויים בגירושין מיד, תוכלו להיפרד נכון יותר ולהשלים תהליכי החלמה מהר יותר ובצורה יעילה.

אפשר לנשום שוב מחדש למרות הכאב.

אפשר למנוע או לקצר בהרבה את המצוקה הקשה שחווים אחרי פרידה.

אפשר להתאושש, ולעזור לפצעים להחלים ולהגליד כמו שצריך.

התקשרו כדי לקבוע פגישה, כי מותר לכם לפרגן לעצמכם בניית חיים חדשים ואני רוצה ללמד אתכם איך עושים זאת.

למי מיועד הייעוץ לפרידה?

  • לבני הזוג ולבני משפחתם, גם אם עזבתם בעצמכם או נעזבתם.

  • למי שזקוק לעזרה כדי להפחית ככל האפשר את הפגיעה של המעורבים בפרידה.

הדרכה וליווי

הדרכה וליווי להורים מתגרשים

כל זוג שנמצא בתהליך פרידה מתמודד לא רק עם תחושת האובדן האישי אלא גם עם רגשי האשמה ונקיפות המצפון בגלל הקרע המשפחתי והנזק שזה גורם לילדים. כדאי לדעת שלמרות הפגיעה הבלתי נמנעת, נזקים אלה יכולים להיות מזעריים אם רק בונים את מערכת היחסים בין ההורים הנפרדים בדרך בונה ותומכת, כדי שהילדים יחוו כמה שפחות אובדן וכאב.

ילדים יכולים לחוות את הטראומה אחרת לגמרי אם היא תנוהל מהרגע הראשון בליווי מומחית ליחסים בין אישיים, כך שהייעוץ שלה יעמדו לרשותכם בכל רגע ובכל נקודת משבר. ילדים אינם אשמים במה שקורה בין ההורים, ויש להבהיר להם שהם עדיין אהובים ורצויים ומעמדם לא ישתנה בשום מצב.

לשם כך, פנו לקבל עזרה כדי למנוע מצב של ניכור הורי או סירוב של הילדים לשתף פעולה בבניית מערכת היחסים החדשה שנבנית בין ההורים.

פירוק התא המשפחתי הוא אירוע טראומתי לילד. מחקרים מצביעים כי הגורם המשמעותי ביותר ביכולת הילד להתמודד עם גירושי הוריו הוא היחסים המתהווים בניהם לאחר הגירושין. יש לעשות הכל כדי למזער את הנזק לילד שנעשה ל"שותף בעל כורחו" כדי שלא יגיע למצב של ניכור הורי.

למי מיועד ייעוץ למתגרשים?

  • הורים שעומדים לבשר לילדים על הפרידה ורוצים לעשות זאת נכון.

  • הורים שמתמודדים עם הקשיים שאחרי.

  • הורים שרוצים לבנות את החיים שאחר כך נכון יותר.

גישור בגירושין

מאז נכנס לתוקף חוק הגישור בגירושין, עלתה המודעות הציבורית ליתרונותיו הגדולים של תהליך גישור גירושין לפתרון מחלוקות בין בני זוג שמחליטים להתגרש ורוצים להימנע ממלחמות גירושין משפטיות. עד לכניסתו של החוק לתוקף (ביולי 2016) ניתן היה להתחיל תהליכי גירושין בהפתעה וללא הכנה רגשית להורים ולילדים. מציאות משפטית זו עודדה תחושות כעס ונקם והובילה משפחות רבות לאבד את ממונן ואת בריאות נפשם של ההורים והילדים לטובת מלחמת התשה בבית המשפט. כיום המציאות שונה. מאז כניסתו לתוקף של החוק לא ניתן להתחיל בתהליכי גירושין ללא ניסיון לפתור את המחלוקות בתהליך גישור.

שיטת הגישור בגירושין היא שיטה המיועדת לפתור מחלוקות במצבים בהם מערכת היחסים בין הצדדים חייבת להימשך גם אחרי שייפתר המשבר הנקודתי. השיטה הגישורית מחפשת להגדיר מטרות משותפות לשני הצדדים (למשל טובת הילדים) ועוזרת לכל אחד מהצדדים להגדיר לעצמו מטרות אישיות שיאפשרו לו להגשים את עצמו בעתיד. ההיגיון העומד מאחורי הבנה זו הוא שכאשר ידוע לצדדים לאן הם רוצים להגיע, ניתן לייצר מסלול אשר יוביל אותם לתוצאה הרצויה עבור שניהם.

אחרי שמוגדרות מטרות אישיות ומשותפות, עולים על השולחן, האתגרים והנתונים האובייקטיבים והרגשיים שמשפיעים אל מערכת היחסים בין ההורים ועל מציאות חייהם הכלכלית, חברתית, תרבותית וכו'. ככל שיעלו על השולחן יותר מידע ונתונים, יהיו בידינו יותר כלים שיעזרו למציאת הפתרונות. בשלב הבא של הגישור מתחילה מאין ישיבת סיעור מוחות בהשתתפות שני הצדדים ובניצוחו של המגשר שעוזר לצדדים להעלות עוד ועוד פתרונות אפשריים. ככל שיהיו יותר הצעות על השולחן תגבר היכולת לקבל החלטות נכונות ומתוכן לייצר את ההסכם הסופי.

במהלך הגישור נפגש המגשר יחד עם שני הצדדים בו זמנית ועם כל אחד באופן אישי. מטרת פגישות אלו היא לאפשר לכל אחד מהצדדים לומר את כל שעל ליבו, ללא חשש שהצד השני ישמע ויגיב לדבריו. השיחות עם המגשר הן שיחות חסויות ולא ניתן לשתף את הצד השני במידע שעולה במסגרת הגישור ללא הסכמה של הצד השני. מתוך הפגישות האישיות והמשותפות עם שני הצדדים מחלץ המגשר את ההסכמות הגיעו הצדדים ומכין הסכם גירושין או הסכם שלום בית ולחלופין גירושין שיסדיר את השותפות בין ההורים בכל הנוגע לגידול הילדים ולחלוקת הרכוש אשר צברו במהלך חייהם המשותפים.

תהליך הגישור בגירושין מאפשר להורים להתמודד עם הקשיים הרגשיים שבגירושין מתוך מקום של הכלה, הקשבה והבנה אחד את השנייה. הדיאלוג שנוצר בין ההורים במהלך הגישור מאפשר למשפחה להמשיך ולתפקד גם אחרי הפרידה בשונה ממקרים בהם הגירושין נעשים באלימות משפטית המקשה ואף מונעת יצירת תקשורת אפקטיבית בין ההורים.

גירושין הם שבר משפחתי שיכול להוביל לקריסה או להעצמה של כל המעורבים. השאלה איך יראו חייהם של בני המשפחה לאחר הגירושין, תלויה בצעדים הראשונים שיעשו ההורים. ככל שהם יפעלו בדרכי מלחמה משפטית, כך יגבר הסיכוי להתדרדרות משפטית. מאידך ככל שההורים ישכילו למצוא דרכים לייצר דיאלוג ביניהם, יגברו הסיכויים שהמשפחה תפרח ותשגשג אחרי הגירושין. 

 

נדב נישרי הינו מגשר מומחה בגישור גירושין ומחבר הספרים "להתגרש בשלום" ו-"שותפות חדשה".

bottom of page